Historikk                                                                                                                              

Bilen ble kjøpt ny hos daværende Fordforhandler, Br. Negård Auto AS i Trondheim i juni 1978 av min far.
Da var denne bilen en 2,1 diesel i base-utgave. Når jeg tok førerkort klasse 1 i 1979 fikk jeg bilen. Jeg kjørte på originalmotoren ca 200.000 km, før denne var utslitt.
Grundig overhaling av denne Peugeot-motoren ble gjennomført, inklusive nye "våte" sylinderforinger og stempel.
5-trinns gearboks hentet fra en Sierra 2-liter ble innmontert, noe sjonglering med speedometerdrev, og skifte av inngående aksel før det hele stemte.
Kjørte på ennå et par-hundretusen km, før jeg via en kjenning kom over et kollisjonsskadet vrak i Tyskland.
Dette var en `81 mod 2,8i Ghia med skinninteriør og air-condition, mao. all mulig utrustning på den tiden. Bilen hadde takskade, så taket ble kappet av og karosseriet delt i to, det hele ble tatt inn som bildeler, altså kun moms ved innførsel. I tillegg skar vi taket av en GL, med soltak, uten vinyltak som også ble tatt med hjem.

Alt utstyr fra Ghia-vraket, unntatt automatgirboksen, ble montert over i Diesel-karosseriet, tak skiftet, og ombygging godkjent sommeren 1984.
I desember 1985, på speilblanke vinterveier, kom en diger John Deere 4X4 traktor med kjettinger på alle hjul plutselig innpå veien foran meg og jeg greide ikke å styre unna. Store skader på, Aircondition, vannpumpe, servostyring og
forstilling og naturligvis store blekkskader. Skadetakst Kr. 110.000,-

Jeg kjøpte tilbake det kondemnerte vraket fra forsikringsselskapet, og startet oppbygging på nytt. Det ble ny tysklandstur, for å finne en brukbar front til å skjøte inn, da jeg hadde solgt både front og hekk fra forrige tur.
Jeg hadde imidlertid som abonnent av "Auto Motor und Sport", fått kjennskap til et  firma i Osnabrück  som heter Eichberg GmbH, som leverer alt av trimsatser til Ford. (Se kobling under "Koblinger" i navigasjonsmenyen til venstre)
Til Sierra XR4i leverte ”Helmut” en turbosats bestående av en KKK 3 LKZ turbolader, med Racimex oljekjøler, intercooler, og forsterkede toppakninger.  Han greide over natta å smi et eksosanlegg til Granada. Dette settet ble innkjøpt  for kr. 16.000,-
For å få plass til dette måtte klimaanlegget vike plass, det var for øvrig hardt skadet, så valget var ikke vanskelig. Kjøretøyet  var igjen på veien sommeren 1986 i bedre stand enn noen gang.
Bilen var gjenstand for totalrestaurering både i 1986 og 1990, med antirustbehandling i alle mulige kanaler og kroker, så denne bilen 
vil vare evig.
Bilen er  ikke vinterkjørt siden 1990,  og har aldri vært på saltede vinterveier.

Bilen blir satt i opplag på tidlighøsten og registreringsskiltene innleveres. Påregistrering gjør jeg etter 1. juli, da jeg slipper unna med halv årsavgift.
Kjører noen mil ifm Trøndelagsutstillingen, klubbens årlige treff i Trondheim, og ellers står bilen sort sett i garasjen.
Jeg har da både en Sierra XR 4X4 og en Scorpio GL 4X4, så jeg velger å spare på Granadaen.


MIN GRANADA ER IKKE TIL SALGS!

Om vinteren kjører jeg min Sierra 2,8i XR 4X4, med 165/65-14 piggdekk og ABS-bremser.
En helt utrolig kombinasjon, bedre vinterbil finnes ikke. Klikk på koblingen Sierraside for nærmere omtale

Min sønn Johan Jørgen, født i juli `98, her 14 måneder gammel, er også bilinteressert